fb
БиблиотекитеНовини

„Стая на приказките“ във Враца приема книги от твоето детство

1 мин.
staya na pzikazkite

Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца организира кампанията „Дари книгата на твоето детство“. Целта й е да се обогати фондът на новооткритата „Стая на приказките“ към Детския отдел, с творби за деца на български и чужди автори, съобщава ТВ Враца.

Дарителската кампания е насочена към граждани и приятели на библиотеката, които искат да помогнат в набавянето на книги за най-малките посетители. Кампанията стартира на 9 октомври и ще продължи до 6 декември. Нейните организатори са предоставили и списък с любимите на милиони деца автори. Сред тях са Валери Петров, Елин Пелин, Дора Габе, Х. К. Андерсен, Ран Босилек, Даниел Дефо и много други.

„Стая на приказките“ се откри в началото на месеца. Тя е обособена за деца до 6 години. Проектът е разработен през месец юни и подаден към Министерството на труда и социалната политика, фонд „Условия на труд“. Финансирането, в размер на 2013 лева, е основно за подмяна на подови настилки.

Директорът на библиотеката Силвия Врачовска разказва за Агенция „Фокус“, че основната идея на тази инициатива е децата от най-ранна детска възраст да бъдат приобщени както към библиотеката, така и към четенето и книгите.

„Идеята се роди, след като за пореден път видяхме, че посещаемостта в Детския отдел е много голяма. Само за първите шест месеца на годината около 7000 деца са преминали през детския отдел.“, споделя г-жа Врачовска.

Вижте репортажа на ТВ Враца от стартирането на кампанията: