fb
БългарияНовини

Столична община остави най-големите литературни събития извън културния си календар

1 мин.

Три от най-големите литературни събития в София през последните няколко години ще останат извън Културния календар на Столична община за 2015 г. За това сигнализираха техните организатори Асоциация „Българска книга“ в писмо до медиите в сряда вечер.

Софийският международен панаир на книгата, Софийският международен литературен фестивал и Пролетният базар на книгата не са намерили място в Културния календар на Столична община за 2015 г. Дали не са достатъчно „софийски“ или пък са твърде „международни“, за да се вместят в официалното културно пространство на столицата, е предмет на експертната оценка на Дирекция „Култура“, пишат от АБК.

От обединението на издатели и книготърговци уверяват, че ще продължават да работят за популяризирането на книгата и за насърчаване на четенето, въпреки отношението от страна на Общината.

Те са получили окончателния отказ в понеделник с писмо от директора на дирекция „Култура“ Галина Бежанска, в което са поканени да потърсят финансиране за проектите по Столична програма „Култура“. Там обаче кандидатите могат да участват само с един проект.

[ + ]