fb
БългарияНовини

Storytel празнува 2 години в България с над 200 000 аудиокниги

3 мин.

В навечерието на втората си годишнина на българския пазар, Storytel отбелязва все по-бързо нарастващ интерес към качественото аудио съдържание у нас. Следвайки глобалната тенденция за по-голяма консумация на аудиоформати, през изминалата 2020 г. потребителите на приложението са изслушали близо 2 млн. часа аудиокниги и аудиосъдържание. През първите два месеца на 2021 г. феновете на Stоrytel са отделили 480 000 часа за любимите си аудиокниги. 

От старта на услугата в България през 2019 г., каталогът от интригуващи заглавия се обогатява ежеседмично, като към днешна дата част от него са 1850 произведения на български език и над 200 000 на английски език. Над 1800 са заглавията на български в аудиоплатформата, като криминалният жанр е най-предпочитан сред слушателите. Любими заглавия на българските слушатели са бестселърите “Шантарам”, „Sapiens. Кратка история на човечеството“, българската класика на Димитър Димов “Тютюн”, както и поредицата за Хари Потър, озвучени съответно от Георги Георгиев – Гого, Момчил Степанов, Симеон Владов и Силвия Петкова. 

С бързи скорости расте и българското семейство от любими разказвачи и автори на Storytel. Шведската стрийминг компания предоставя на своите потребителите ценния достъп до постоянно обновяващо се литературно аудиосъдържание на български език, като залага на любимите гласове на актьори, радио и телевизионни водещи в страната и заглавия на предпочитани български автори. Мисията на Storytel историите да бъдат достъпни до всеки, навсякъде и по всяко време подкрепят имена като Георги Господинов, Виргиния Захариева, Анна Цолова, Ники Кънчев, Георги Тошев, Линда Русева, Яна Кузова, Лидия Михова, Даниел Цочев и много други. До момента платформата работи с над 150 разказвачи. Част от голямото българско семейство на Storytel изпрати и своя персонален поздрав с любими цитати от книги към слушателите по случай втория рожден ден в България.

Вижте го тук:

През 2020 г. голяма част от аудиторията се е насочила към категорията “Самоусъвършенстване”. Други силни категории за периода са Романи, Класика, Биографии и Детският жанр. Последната категория става още по-атрактивна с появата на „Хари Потър“ и други детски заглавия като “Смърфовете” с гласа на Поли Генова и Angry Birds, прочетени от Павел Владимиров. Вдъхновени от интереса на българския слушател към книги за самоусъвършенстване, Storytel подари на своите слушатели и подкаст на тази тема. “Голям да пораснеш” е първият подкаст на бранда, създаден от писателя и психотерапевт Мадлен Алгафари.

Аудиоформатите стават все по-популярни сред глобалната публика. Те ангажират потребителите лесно поради удобството да бъдат слушани във всеки един момент и навсякъде и възможността да бъдат съчетани с друга активност от ежедневието. По случай 2 години Storytel в България, платформата кани бъдещите си потребители да станат част от голямото семейство със специална оферта. Специалното предложение е валидно до 28 февруари (неделя). Повече информация може да откриете тук. 

Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с каталог за слушане и четене от над 500 000 заглавия в световен мащаб. Визията на Storytel е светът да бъде едно по-съпричастно място със страхотни истории, които да се споделят и преживяват от всеки, навсякъде и по всяко време. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи StorySide, както и скандинавските Norstedts, People’s и Gummerus. Storytel има представителства в над 20 световни пазара, а седалището на компанията е в Стокхолм, Швеция.