fb
@-книгиАудиокнигиСпециални

Storytel празнува една година на българския пазар с поредицата за Хари Потър

2 мин.

Платформата за електронни и аудиокниги Storytel обяви, че ще отпразнува своя първи рожден ден на българския пазар с допълване на каталога си с поредицата за магическия свят на Хари Потър. Актрисата Силвия Петкова ще бъде техен озвучител, а премиерата в Storytel съвпада с 20-годишнината от издаването на „Хари Потър и философският камък“.

„В България магията на Хари Потър започва точно преди 20 години. Радваме се, че паралелно с юбилея от издаването на първата книга в поредицата имаме възможност да отпразнуваме и нашата първа годишнина на българския пазар. Само за година успяхме да разширим портфолиото си до над 800 български и над 50 000 английски заглавия. През 2020 сме подготвили още специални проекти, които са провокирани изцяло от добрия вкус на нашите слушатели“, казва Лиза Василева – регионален мениджър на Storytel България.

Силвия Петкова (снимка: Мариана Петрова – mamuri photography за Момичетата от града)

Любимата на поколения читатели поредица на Дж. К. Роулинг, вече е част от портфолиото на Storytel в България на английски език, озвучена от един от най-талантливите и уважавани актьори във Великобритания – Стивън Фрaй. Книгите на български можем да очакваме това лято.

„Щастлива съм, че ставам част от любимия вълшебен свят вече на няколко поколения. За мен е чест, но и голяма отговорност да бъда гласът, който ще пренесе слушателите във вълшебния свят на обичания магьосник“, казва Силвия Петкова за новото си амплоа.

Силвия Петкова е добре позната на българите както с телевизионните, така и с театралните си роли. Участвала е в едни от най-популярните български филмови продукции – „Под прикритие“, „Откраднат живот“, „Пътят на честта“, „Революция Z”, „Лов на дребни хищници“, „Революция X” и други.

Първата книга от поредицата – „Хари Потър и философският камък“, е публикувана през 1997 г. във Великобритания. Оттогава историите на Дж. К. Роулинг за Хари Потър са достигнали до читатели от цял свят, книгите разбиват рекордите по продажба и печелят множество награди. Продадени са над 500 млн. копия от книгите, поредицата е преведена на повече от 80 езика и екранизирана в 8 боксофис хита.

Снимка на публикацията: Pexels

[ + ]