fb
Storytel представя...

Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега

5 мин.

Четенето на книги е любов. Но замисляли ли сте се как винаги сме обичали да слушаме историите? Аудиосериалите, които ще откриете в платформата за електронни и аудиокниги Storytel, са модерен наследник на радиопиесите. С тази разлика, че не зависиш от капризите на ефирното време и можеш да слушаш навсякъде, по всяко време. Избрахме за вас пет страхотни аудиосериала, които може да започнете да слушате още сега. Прочетете текста до самия му край, за да видите какъв подарък има Storytel за читателите на “Аз чета”. 

“P.S. Някой трябва да плати” от Богдан Русев

…е първият аудиосериал, написан от български автор. Без съмнение Богдан Русев е свършил страхотна работа – историята на Михаил и загадъчната организация, в която работи, е увличащ, динамичен и изпълнен с обрати микс от жанрове. Гласът на Павел Владимиров е някак гостоприемен и чудесно допълва разказа, който отскача от София през 90-те, през Виена в ранните години на новото хилядолетие, та чак до тайнствения остров Сан Матадор в наши дни. Напрегнатото действие те кара да пускаш епизод след епизод, докато историята не стигне своята кулминацията, а отвореният финал те кара да се чудиш кога отново ще се срещнеш с Михаил и Бети.

 

“Граничен пост” от Дмитрий Глуховски

…е завладяваща и мрачна история, която ни пренася в Русия. Но не великата империя, която може би си представяте, а жалките останки от нея след гражданска война. Достатъчно е да чуете откъса на сайта на Storytel, прочетен с плътния и спокоен глас на Момчил Степанов, за да се навлезете в атмосферата на това, което ви очаква. Някогащата река Волга сега е зловонен граничен район, над който зловещо се простира един единствен мост. По-добре обаче да не припарвате до него… Ще се потопите в свят, който е забравил прогреса и просперитета, в който властват страхът и несигурността. Темпото се увеличава с всеки нов епизод, а кулминацията ще ви остави без дъх.

“Новият живот на Съмър Карлсон” от Йохана Нилсон

…е история, която може да ви накара да се изкушите да похапвате сладкиш, докато слушате поредния епизод. Все пак с аудиокнигите ръцете ви са свободни, защо не? А и сближаването с главната героиня – възпълната, забавна и изпаднала в незавидни житейски драми Съмър – е неизбежно! Съмър остава сама след смъртта на майка си и ѝ се налага да порасне много бързо. С порастването идват и отговорностите и тя трябва да реши как да продължи оттук нататък. Първото, което ѝ идва наум, е да пусне обява в местния вестник. Даже две. С първата си търси личен асистент, а с втората търси работа. Като… частен детектив. Абсурдният и безкрайно забавен сюжет набира скорост, когато се включва сирийският бежанец Юсеф, който откликва на първата обява на Съмър. Двамата се впускат в приключения, които ще ви накарат да се смеете, но и да се замислите за важните неща, които придават истинска стойност на живота ни. А гласът на Силвия Петкова ще ви убеди, че Съмър е точно до вас, докато слушате аудиосериала.

 

“Черният делфин” от Кристиан Фрост

…е криминална история, която започва в Дания, а на по-късен етап действието се прехвърля в Русия, и по-точно във Федерална наказателна колония номер 6. Другото ѝ име е “Черният делфин”. Томас Расмусен е изцяло отдаден на науката. Той е експерт по разпределение на вероятностите – дейност, свързана с безброй изчисления, сложни анализи и философски съждения. Нищо друго не го прави щастлив, докато не се случва най-неочакваното – появява се жена, която докосва неподозирани и от Самия Томас емоционални струни в душата му. Сюжетът става истински напрегнат, когато мистериозно убийство и едно самоубийство не стават повод Томас да се премести в Москва. Никола Стефанов чете по начин, който неизменно увлича в тази необикновена история за пране на пари, предателства и изкупителни жертви. А всички анализи на вероятностите за финала, които ще се въртят в главата ви докато слушате, ще се окажат погрешни.

 

“До дъно” от Анна Пеева

…е най-новото заглавие в каталога на Storytel. Аудиосериалът разказва за пропадналия следовател Петър, който е изгубен дълбоко в мрежите на алкохолната зависимост. Загубил семейството, работата и репутацията си, Петър е на дъното. Внезапният опит на дъщеря му да се самоубие го изкарва от душевната летаргия, в която е потънал. И го кара да приеме работа, която не харесва, но от която се нуждае. Гласът на Калин Врачански ще ни преведе през тази история за изкупление и възмездие, в която един мъж е решен да изгради отново своя живот, а една жена – да отмъсти за своя.

Сега „Аз чета“ и Storytel ти дават възможност да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 800 български и 50 000 английски заглавия. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!

Снимка на публикацията: Pexels

Вижте още:

Storytel представя: 5 любими книжни класики
Аз чета повече със Storytel: „Падение и спасение“ от Весела Тотева
Аз чета повече със Storytel: „Сливовиц“ от Кетрина Хапсали
Аудиокнигите и електронните книги стимулират едни и същи части на мозъка
Един на всеки петима американци слуша аудиокниги