fb
БългарияНовини

Светлозар Желев напуска Колибри, създава онлайн книжарница

1 мин.
svetlozar jelev

Светлозар Желев напуска позицията си на маркетинг директор и главен редактор „Българска литература” в издателство „Колибри“ и стартира онлайн книжарница с платформата „BG-mamma“. Това съобщи самият Желев в своя фейсбук профил.

Колибри остава в мен и аз в него. Ще продължа да помагам с каквото мога, ще продължа да бъда част от него, защото намерих там моето място като човек на книгите. Моето сърце винаги ще бъде и там. Сега поглеждам напред и ще се опитаме с изключителния екип на БГ-Мама да създадем едно истинско литературно пространство за любителите на книги.

Желев работи в „Колибри“ през последните две години, като преди това дълги години заема длъжността Директор „Книгоиздаване“ в Сиела. Едно от най-разпознаваемите лица в българското книгоиздаване, Светлозар Желев е бил продавач на книги на сергия, редактор и издател. Води предаването „Литературният гид“ по радио „Бинар“ и едноименния блог за книги, главен редактор е на литературното списание „Гранта България“, основател на литературните клубове „Спирт енд Спирит“ и „Галактики“.

Новият му проект в сътрудничество с „BG-mamma“ стартира на 1 ноември.