fb
БългарияНовиниПанаирът

Търсят доброволци за Пролетния базар и Софийския международен литературен фестивал

2 мин.

Книгоиздателите вече превземат пространството пред Националния дворец на културата, където от 30 май до 5 юни ще се проведе петият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи, паралелно с традиционния Пролетен базар на книгата 2022. За да осъществи двете мащабни събития по възможно най-професионалния начин обаче Асоциация „Българска книга“ има нужда от помощта на доброволци.

Предстоят седем вълнуващи дни сред хиляди заглавия от над 150 български издателства и пълна програма събития , премиери на книги, четения и срещи с български и чуждестранни автори.

От TimeHeroes обявиха и къде ще бъде най-полезна подкрепата на желаещите да се включат в каузата. Доброволците могат да заемат следните позиции:

Доброволци организация

Помагат за подготовката на пространствата, които ще се ползват за фестивала, участват в разпространението на информационни материали, упътване на посетители и др.

Отговорник статистика и PR

Води дневник на събитията по време на фестивала – посещаемост, интерес от страна на публиката. Подпомага комуникацията на събитието. Приоритетно се търсят доброволци с журналистически профил или опит.

Отговорници сцена

Помагат на техническия екип. Наблюдават за подредбата и необходимите наличности на сцените, следят за реда на гостите и излизането им на сцената. Търсят се доброволци с добра компютърна грамотност.

Доброволци на информационен пункт

Упътват посетителите за програмата на събитието и раздават информационни материали.

Доброволците ще бъдат заети всеки ден от 30 май до 5 юни, между 10:00 и 20:00 ч. При достатъчен брой участници ще се направи график на смени по половин ден. Желаещите могат да се включат и в периода на подготовка от 29 май, с индивидуална уговорка, уточниха организаторите.

Доброволците трябва да имат интерес към литературата, да притежават качества като точност и отговорност и да говорят английски език. Всеки от заетите ще получи и сертификат за доброволчество.

Срокът за кандидатстване е 29 май 2022 г.

[ + ]