fb
СпециалниЧети повече

TaxiMeREADS изненадва пътниците с книги и вино на Свети Валентин

1 мин.

На днешния 14 февруари клиентите на таксиметровото мобилно приложение TaxiMe ще получат няколко приятни изненади, които ще превърнат пътуването им в едно по-специално преживяване и ще допринесат за романтичното им настроение. В подбрани таксита ги очакват книги, обвързани с вечната тема за любовта, обединени в инициативата TaxiMeREADS.

TaxiMeREADS се провежда за пореден път, като сред заглавията в светивалентинското издание са „40 стихотворения българска любовна лирика“, „Сонетите на Шекспир“, „Лято по френски“, „Японски поетеси“, „Разкази за любовта“ и др. За да бъде днешният празник още по-опияняващ, някои от шофьорите ще поднесат на клиентите си като подарък бутилка червено вино или розе от серията „Ормано“ (реколта 2016 на винарна Дамяница).

Мисията на TaxiMeREADS е чрез селекция доказани произведения да популяризира качествената литература. Организаторите от мобилната платформа призовават читателите да запазят книгите и за пътниците след тях, а разделителя да вземат за спомен. Ако сте сред късметлиите, можете да помогнете за разпространението на стойностните заглавия и вдъхновяващи истории, като споделите снимка от преживяването си с официален хаштаг #TaxiMeREADS. Инициативата се провежда в партньорство с „Аз чета“ и издателство „Изток-Запад“.