fb
Не пропускайтеПанаирът

Тази вечер на щанда на „Аз чета“: „В света на мотовете и елена Вундаба“ с Радостина Николова

3 мин.

В първото си участие на панаир на книгата, „Аз чета“ ви среща всяка вечер с писатели и илюстратори на своя щанд Б19 на левия полуетаж в НДК. Тази вечер от 18,30 ч. ни гостува двукратната носителка на наградата „Бисерче вълшебно“ Радостина Николова.

Ще си говорим с нея за успешната й поредица за мотовете, както и за последната й книга „Моите красиви рога„, за връзката на писателите с децата, за посещенията в училище, за тежестта на това да си самопубликуващ автор.

Преди да ви срещнем на живо с Ради, вижте какво ни отговори тя на няколко предварителни въпроса:

1) Коя си ти, с какво си учила, с какво си се занимавала през последните няколко години и какви ги вършиш в момента?
Аз съм Ради – едно голямо дете, което много се усмихва и обича да мечтае. Започнах да пиша книги през 2013-а, като първата част на мотовете се появи съвсем на шега. По онова време съвсем не предполагах, че писането тотално ще промени посоката, в която ще завие кариерният ми път. Работя в сферата на дигиталния маркетинг от години, но корпоративният свят официално отстъпи място на влечението ми към детската фантазия. Така преди година напуснах работата си и се посветих официлно на писането за деца.

2) Каква е суперсилата на твоите герои?
Някои са носители на различни добродетели, други – точно обратното. Надявам се, че преди всичко суперсилата на моите герои е да накарат децата да се смеят и да искат да четат още и още.

3) Защо книги за деца?
А защо не? :-) Когато пиша, в историята винаги влагам немалка част от себе си. Към момента това се претворява в детски книги (все пак аз самата не се чувствам особено пораснала), но пък един ден – кой знае. А и вярвам, че детските книги не трябва да се вкарват във възрастови рамки. Ако една книга е хубава, тя ще се хареса и на много възрастни.

4) Какво искаш читателите да запомнят от твоите книги?
Децата обикновено запомнят най-смешните моменти – например, че мотовете пръцкат или лошите не си мият зъбите. За мен най-важното всъщност е не какви послания или ситуации точно ще запомнят, а у тях да остане емоцията, която им е донесло това да се потопят в един нов свят и да изживеят дадена история. Защото именно това ще ги провокира да продължват да искат да четат.

Очакваме ви тази вечер от 18,30 ч. на щанд Б19 на левия полуетаж в НДК. Ще излъчваме срещата и на живо в нашата Facebook страница, но единственият шанс да получите автограф от любимата детска авторка на българските деца е да бъдете на място с нас.