fb
БългарияНовини

Тази вечер: Срещнете се с британската авторка Джос Стърлинг и научете повече за писането

1 мин.

Британската авторка Джос Стърлинг, позната на българските читатели с романите от поредицата „Саванти” (изд. „Егмонт”), вече е в София. Тази вечер от 18 ч. тя ще се се включи в разговор и работилница за творческо писане в камерната зала на Младежкия театър в столицата.

Събитието е част от Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи и се осъществява в партньорство с „Аз чета”. Разговорът ще бъде воден от създателя на сайта Александър Кръстев.

Истинското име на Джос Стърлинг е Джулия Голдинг. Родена през 1966 г. в Лондон, тя е доктор по английска литература от университета в Оксфорд. Преди да се насочи към писателската професия, Джулия работи като дипломат.

Автор е на повече от 50 романа в най-различни жанрове и е носител на множество престижни литературни награди. Пише и под псевдонима Ив Едуардс. Книгите ѝ са преведени на множество езици и продадени в над половин милион екземпляра в световен мащаб. „Скай” е първият роман в изключително успешната поредица „Саванти”, която очарова със симпатични герои и забързано действие.

Изгледайте специалното обръщение, което тя отправи към българските си читатели и елате да се видите на живо с нея тази вечер от 18 ч. в Младежкия театър!

[ + ]