fb
НовиниПо света

„The Casual Vacancy“ е новата книга на Джоан Роулинг

1 мин.
rouling

roulingВъпреки че едва ли ще постигне феноменалния успех на книгите за Хари ПотърДжоан Роулинг има големи очаквания за „The Casual Vacancy“ („Вакантен пост„), нейния първи роман за възрастни. Заглавието обявиха в четвъртък от „Little, Brown & Co.“, като разпространиха и кратко описание на сюжетната линия на книгата.

Действието в новата книга ще се развива в привидно идиличния английски град, наречен Пегфорд, обявиха още издателите. Сюжетът започва с неочакван инцидент с популярен човек, чиято смърт шокира целия град.

Издателите обявиха още, че всъщност Пегфорд е град, в който се разразява истинска война – богатите се противопоставят на бедните, родителите на тийнейджърите, жените са в конфликт с мъжете си. Описан е като много по-ужасяващ, отколкото неговият външен облик предполага. Цялата книга ще изобилства от черен хумор.

Освен традиционното хартиено издание, с което може да се достигне и възрастната аудитория, романът ще се продава и като електронна книга. Той ще бъде достъпен по целия свят на 27. септември.

Прочетете ревюто на „Вакантен пост“ (19 декември 2012) и повече за Джоан Роулинг в „Големите“.

 

[ + ]