fb
НовиниПо света

Том Ханкс представя първата си книга на Лондонския литературен фестивал

1 мин.

Носителят на Оскар Том Ханкс ще закрие тазгодишния Лондонски литературен фестивал в Southbank Centre с представянето на първия си сборник с разкази, съобщиха организаторите на фестивала. Форумът ще се проведе от 13 октомври до 1 ноември и ще включва литературни четения, дискусии, дебати, изложби, семинари и музика. Освен Ханкс, сред авторите, които ще присъстват на фестивала, са Трейси Шевалие, Карл Уве Кнаусгор, Филип Пулман и Дейвид Мичъл.

Холивудската звезда ще чете откъси от Uncommon Type и ще дискутира творческия си процес в концертната зала Роял Албърт Хол на 1 ноември. Сборникът ще бъде публикуван през октомври и включва поредица от разкази, изследващи темата за човешкото съществуване (contio humana) и неговите слабости. Отделните истории са свързани помежду си от повтарящия се мотив за пишещи машини, на които актьорът е фен и колекционер.

Самият Том Ханкс споделя, че е изключително развълнуван да представи сборника си в Лондон, и добавя:

“За мен е привилегия да съм част от фестивал, включващ изяви от съвременни литературни величия, и то в Лондон – град, вдъхновяващ със богатата си литературна история.”