fb
Книги и киноСпециални

Том Ханкс отново ще играе Робърт Лангдън в екранизацията на „Ад“

1 мин.

Холивудската мегазвезда Том Ханкс ще изиграе за трети пореден път проф. Робърт Лангдън в екранизацията на последния роман на Дан Браун „Ад“, съобщава агенция Кросс. Снимките започват през април в Италия, а премиерата е планирана за 14 октомври 2016 г.

Главната женска роля в лентата е поверена на номинираната за Оскар за играта си в „Теорията на всичко“ британската актриса Фелисити Джоунс. Международно трио допълва водещите роли – индийският актьор Ирфан Кхан („Животът на Пи“ и „Беднякът милионер“), звездата от френския хит „1+1“ Омар Сай и Сидсе Бабет Кнудсен, позната ни като Бригите Ниборг от датския сериал „Правителството“.

Режисьор на филма ще бъде Рон Хауърд, който работи и по предходните два филма за приключенията на Лангдън.

„За този филм исках Том Ханкс да бъде заобиколен от международен екип от актьори и тяхната енергия да подчертае опасностите пред Робърт Лангдън, високия залог на действията, които предприема, и глобалната заплаха, която професорът се опитва да предотврати. Фелисити, Ирфан, Омар и Сидсе вече заслужиха признание тук в Америка, както и в своите собствени страни – те са феноменални таланти и нямам търпение да започнем снимките“, коментира Хауърд.

Предишните две филмови адаптации на романите на Браун събраха над 1,2 милиарда долара от продажби на билети.

[ + ]