fb
От издателстватаСпециални

Топ 5 от най-популярните книги на издателство „Изток – Запад“

3 мин.
Съдържание от издателство "Изток - Запад"

Идеалното четиво не е само онова, което ви носи разтуха и бягство от реалността, а може да изпълни дните със смисъл и да ви покаже нова гледна точка.

Летните месеци са отредени за почивка, време за близките и възможност да се насладим на всичко онова, което ни отнемат натоварените делници. 

Ако търсим вдъхновение и храна за дълбоките слоеве на душата си, тези 5 топ книги на издателство „Изток – Запад“ ни предлагат пътешествие през вековете и ще изпълнят със смисъл прекрасните топли дни:    

Романът „Левски“ 

Авторката Яна Язова (1912-1974) определя творбата си като „Моята Библия“. Романът е главната причина тя да бъде убита, след което оригиналът е откраднат. Язова представя образа на Левски с такава пълнота и завършеност, с каквато са го усетили малцина от хората, познавали го приживе. 

Първият том от трилогията „Балкани“ е с цели 745 страници, които ще ви потопят в атмосферата на времената на пробуждане на българския народ от дългия сън и подготовката му за освобождение, със саможертвата на жертвоготовните, с грешките на едни и прозорливостта на други. Това е една жива, одухотворена история, в която се превръщаш в съучастник на събитията и преживяваш истински съдбите на радетелите за свободата.    

Социалният труд „Мисленето“ 

Носителят на Нобелова награда Даниъл Канеман ни въвлича в изумително приключение из дебрите на ума, което има за цел да обясни двете системи, ръководещи мисленето. Едната е бърза, интуитивна и емоционална, а втората е бавна, съзнателна и логична. 

„Мисленето“ ще ви разкрие положителните и отрицателните характеристики на този неповторим човешки процес, както и как нашите впечатления оказват влияние на мозъка и поведението ни. 

Канеман е сред най-значимите мислители на нашето време, а идеите му намират приложение в различни области на науката и живота – включително в икономиката, медицината, политиката.    

Сапиенс – Кратка история на човечеството 

Една книга, която ни изправя лице в лице с най-големите въпроси на историята и на съвременния свят. Авторът д-р Ювал Ноа Харари разказва как нашият вид е оцелял в битката за надмощие през последните 100 хиляди години. Той предлага всеобхватен поглед върху цялата човешка история – от първите хора до радикалните и понякога унищожителни революции (когнитивната, земеделската и научната). 

В изданието се използват данни от биологията, антропологията, палеонтологията и икономиката на фона на историята, свързана с формирането на човешките общества, животните, растенията около нас и дори собствената ни личност.   

Енциклопедичният роман „Сън в алени покои  

Написването на произведението е отнело повече от десетилетие на Цао Сюецин. То е два пъти по-обемно от „Война и мир“ на Л. Н. Толстой, а по значимост критиците го определят за „Роман на хилядолетието“. 

„Сън в алени покои“ събира песъчинките на величествената китайска култура, която вятърът на времето отнася в невъзвратимото минало. В книгата е изобразен с фини подробности животът на обществото от 18-ти век – не само този на висшата класа, но и на нисшите прослойки, от императора до просяка.   

siankata na viatara

Бестселърът „Сянката на вятъра“ 

Стивън Кинг оценява произведението на Карлос Руис Сафон като първокласно четиво. Роман, пълен с елегантни обрати и уловки, в който дори страничните сюжетни линии се разклоняват допълнително. Успешният съвременен испански автор поднася едновременно вълшебство и безумие, той впечатлява с уменията си да завладее вниманието и на най-неохотния читател.      

И като за капак на всичко, можете да се възползвате от 20 % намаление, не само за тези книги, но и за всички останали на издателство Изток-Запад!

Advertorial

[ + ]