fb
БългарияНовини

Център за книгата на Нов български университет с виртуална програма през април

2 мин.

В условията на пандемия, която промени изцяло начина на живот, Център за книгата към Нов български университет продължава своята дейност. Съставена е виртуална програма за месец април, която въпреки физическата изолация, може да се следи във Facebook.

Предстоящи събития:

14 април, 15:00 ч. – Електронно обучение за студенти „Информационни ресурси за дипломна теза по време на криза“ (част 1)

15 април – Тъгата на една епоха – 85 години от рождението на Франсоаз Саган, разговор за романа „Добър ден, тъга“ и едноименната му екранизация на режисьора Ото Преминджър. Събитието е част от програмата на Месеца на Франкофонията в НБУ, посветена на 50-годишнината от създаването на Международната организация на Франкофонията

23 април – Световен ден на книгата и авторското право с нов онлайн брой на „Универститетски дневник“

30 април – Архивът на един световен джазмен от България (по повод Международния ден на джаза)

Предходните събития, вкючени във виртуалната програмата на Център за книгата за април, могат също да бъдат разгледани. На 8. април бе излъчен трейлър към книгата „Летище“ от Артър Хейли, публикувана за първи път през 1968 г. и постигала феноменален успех. „Летище“ е изборът на водещите на Читателския клуб на НБУ за месец април, а представянето е на Васил Димитров. На 9. април Библиотеката на НБУ предложи по нетрадиционен начин изложба от книги и статии „Рафаело“. Повод за изложбата е отбелязването на 500 години от смъртта на ренесансовия майстор. На 10. април Издателството на НБУ показа ново издание на „Върховенство на правото: теоретични аспекти“ от доц. д-р Деница Топчийска. Книгата представлява цялостно и систематично изследване на проблематиката, свързана с върховенството на правото като нормативна концепция за развитието на правната система.

Електронната книжарница на НБУ предлага 10% отстъпка за всички издания на университета при избиране на наложен платеж за начин на плащане.