fb
БългарияНовини

Творческа академия „Заешка дупка“ чества пети юбилей с безплатен уъркшоп

3 мин.

По случай петата си юбилейна година Творческа академия „Заешка дупка“ организира безплатен уъркшоп по творческо писане с Петър Чухов и Рене Карабаш. Събитието ще се проведе на 5 март от 18:30 ч. в Литературен клуб “Книгата” (ул. „Георги С. Раковски“ 193). Достъпът до събитието е свободен, без предварителна регистрация.

Всяка година Академията събира едни от най-големите поети и писатели на България, които в продължение на 10 седмици работят с курсистите по проза, поезия и детска книжка. 
Практиката на класовете по проза тази година ще бъде водена от писателите Калин Терзийски, Елена Алексиева и Рене Карабаш. С теоретичните лекции ще се заеме преподавателят Дарин Тенев. Класът по поезия е на поетите Иван Ланджев (теория), Аксиния Михайлова и Петър Чухов (практика).

Всяка седмица курсистите ще имат по две занятия. Едно теоретично и едно практическо, всяко от които с начален час 19:00ч. и продължителност час и половина. Срещите се случват в сърцето на град София (Hour Space на ул. „Иван Вазов“ 38 (проза), Хралупата на ул. „Стефан Караджа“ 22 (поезия).

За пишещите хора, които не живеят в София Академията предлага индивидуални онлайн курсове по проза и поезия. Ментори практици на онлайн курса по поезия са Рене Карабаш и Димана Йорданова / Аксиния Михайлова и Петър Чухов. Менторите на онлайн прозаиците са писателите Ина Вълчанова и Мартин Колев.

За почитателите на седмото изкуство Творческа Академия “Заешка дупка” за трети пореден път обявява прием в интензивния курс по актьорско майсторство за кино, воден от актьора с участия в над 80 ходивудски продукции – Велизар Бинев. За повече информация за курса ни пишете на actingkino.rabbithole@gmail.com

Ето и какво друго предвиждат организаторите за 2020 година:

✔ Ексклузивна среща с немскоезичната писателка Олга Грязнова, в партньорство с Гьоте Институт – България
✔ Самостоятелно публично литературно четене на курсистите по проза
✔ Поетичен публичен двубой за курсистите по поезия
✔ Голямо литературно четене пред публика, общо за курсистите по проза и поезия
✔ Публикуване на текстовете на курсистите в литературни и културни сайтове
✔ Възможност за индивидуална работа с редактор и издаване на книга след завършване на курса
✔ Безплатен достъп до богатата чуждоезична библиотека на Академията

*Таксата за всеки курс е 647лв.
*Възможно е изплащане на вноски
*Таксата е преференциална за записалите два курса.

Приемът в Академията, продължава до 20 март. Откриването на Академията ще се състои на 22 март, когато ще се представи и Антологията по случай 5 години ТА “Заешка Дупка”. Приемът за есенното издание (23 септември) всяка година започва на 10-ти юни и продължава до 20-ти септември.

За кандидатстване е необходимо да изпратите;

1. Кратка автобиография, която да съдържа и Вашия творчески опит, ако имате такъв.

2. Актуална снимка

3. За курса по:

ПРОЗА (вкл. за онлайн курса) – до 10 страници прозаичен текст (разказ, кратка проза или откъс от по-мащабна творба)

ПОЕЗИЯ (вкл. за онлайн курса) – до 5 стихотворения

Всеки завършил десетседмичния курс получава възможността да запише втора част от Академията – работа с редактор, в която ще получи възможността да работи индивидуално със свой собствен редактор върху своя ръкопис, който след като бъде завършен, ще може да предложи за издаване на издателски къщи. Също така може да получи възможността за публикуване на електронен вариант на книгата си, в една от водещите медии за електронни книги.