fb
БиблиотекитеНовини

Творческа работилница за млади читатели започва в библиотеката в Сливен

1 мин.
Снимка: reglibsliven.com

Снимка: reglibsliven.com

За да направи ваканцията на малките си читатели забавна и неповторима, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен организира творческа работилница „Лято в библиотеката” за поредна година. В лятната работилница, която започва на 1 юли, могат да се включат деца на възраст от 7 до 10 г.

Всеки ден от 9.30 до 10.30 ч., ще се провежда забавен „Час по четене”, в който ще се четат откъси от книги на популярни български и чужди детски автори, а от 10.30 ч. до 12.00 ч., децата могат да посещават тематично занимание по избор.

Заниманията тази година са по темата „По следите на времето” и предлагат вълнуващи пътешествия в историята, бита, нравите, обичаите и традициите на града. Целта е малчуганите да опознаят Сливен чрез интересни презентации, разкази, беседи и посещения на архитектурни и исторически паметници и на природни обекти.

Малките изследователи ще се запознаят и с празничната обредност, с игрите и забавленията от миналото, с традиционните занаяти, със сливенските носии, сватбени обичаи и фолклор.
В програмата са включени и теми свързани с растителния и животинския свят и тяхното опазване и др. Децата ще усвоят и редица практически умения, ще рисуват, апликират, моделират, ще се забавляват, ще намерят нови приятели.

Работилницата ще завърши на 29 юли с „Парад на талантите”.