fb
Ревюта

Убийствена жега мори Ники Хийт

2 мин.
Ubiystvena zhega

Ubiystvena zhegaСлед като нажежихме емоциите в първа част „Жега„, Ричард Касъл разгаря нещата във втората книга от поредицата за Ники Хийт – „Убийствена жега„. На чаровната полицайка й се налага да се справя не само с нов случай, но на всичко отгоре съдбата я сблъсква с неустоимия Джеймисън Руук, а той естествено се оказва въвлечен в поредния й случай. Отново.

Жертвата на убийствената жега този път е Касиди Таун – всеобщо мразена и ненавиждана журналистка, известна със скандалната си рубрика. Смъртта на Кречеталото е като ирония на съдбата или възмездие – журналистката е прободена в гърба. При все че голяма част от хайлайфа й има зъб и всеки има личен мотив да желае вендета, този път колумнистката явно е настъпила здраво нечии интереси или е захапала препикантна следа, за да заслужи трагичния си край. Може би има връзка между настъпилата в един и същи ден смърт на Касиди и тази на мексиканеца в работни дрехи. В хода на разследването изплуват и други имена като това на известния питчър Тоби Милз и изгряващата музикална звезда Солей Грей.

Ники Хийт е принудена да се справя с прилива на емоциите, породени от повторната нужда да работи с Руук, и с все по-заплитащите се следи, които следва в опита да открие убиеца. А също така с размотаващия се из нюйоркските улици койот…

И за да съм напълно откровена, трябва да споделя, че вторият tie-in роман на КасълУбийствена жега“ впечатлява не само със заплетения си сюжет и тънкото чувство за хумор, но също така и със стила, който е чувствително по-добър от този в „Жега„. Все пак истинските писатели трябва да израстват, нали?

Вижте ревю за първата книга от поредицата за чаровната Ники Хийт – „Жега„, както и статията „Истински писател ли е Касъл?„.