fb
БългарияНовини

Учeници в Елин Пелин получиха 240 списания Forbes

2 мин.

Учениците от СУ „Васил Левски“ в град Елин Пелин получиха 240 броя от списание Forbes, дарени от Forbes България и предоставени лично от издателя на най-престижното бизнес издание у нас – Йордан Матеев, и Васил Терзиев, съосновател на Telerik, Campus X и партньор в Eleven Ventures. Благородният жест е част от инициативата „Да запалим заедно предприемаческата искра у младите българи“, в която архивни броеве на списанието ще се даряват на училища в цяла България. Поканата е дошла от директорката на СУ „Васил Левски“ в Елин Пелин Мариета Христова, която поискала да купи списания, за да ги дари на училището.

„Ние бяхме силно впечатлени, но отказахме да приемем пари от нея, защото идеята беше финансирането да дойде от предприемачи. Още тогава обаче решихме да насочим част от даренията към нейното училище. Така в средата на февруари 2022 г. именно СУ „Васил Левски“ стана първото училище, което получи списания от кампанията“, разказаха организаторите.

„Искаме да ви пожелаем, освен да постигнете успехи в реализирането на идеите си, да не забравите и училището и общността си, защото е много важно човек да връща доброто“, каза Терзиев на дванадесетокласниците от профил „Предприемачество“ по време на срещата си с тях. Той им сподели още истории от личния си път, предизвикателства, научени уроци и важни житейски нагласи.

Издателят на Forbes Йордан Матеев се присъедини към окуражителните думи, като изброи на учениците някои от принципите за успех на милиардера Уорън Бъфет. На първо място – да не спират да учат и да се развиват, за което и дарените броеве на Forbes, пълни с истории на успеха, могат да помогнат, като запалят предприемаческата искра и възпитават в ценностите на почтеното свободно предприемачество.

Учениците от СУ „Васил Левски“ пък изненадаха гостите с истории за собствените си предприемачески проекти и бизнес инициативи, сред които дигитален маркетинг, фотографски услуги, уроци по музика. Васил Терзиев ги насърчи, като им каза, че за предприемачеството няма възраст, а интересните проекти от училище могат успешно да намерят своята реализация и след това.

„Според мен до няколко години повечето ученици в горните класове ще мечтаят не да заминат в чужбина, а да станат предприемачи в България. И съм сигурен, че когато успеят, много от тях ще помагат за успеха на другите след тях, както правят повечето герои в историите на Forbes“, каза издателят Йордан Матеев.