fb
БиблиотекитеНовини

„Учи и се забавлявай“ с изкуството на комикса в Русе

1 мин.

Над 60 деца от ЦДГ „Пролет“ и ОУ „Иван Вазов“ в Русе се включиха в два културно-образователни модула, посветени на комикса, част от проекта „Ролята на обществените библиотеки в устойчивото развитие на нови публики“ .

Идеята на инициативата е чрез иновативни културно-образователни дейности да се достигне до трайно развитие на вкусовете, предпочитанията и нагласите на децата и младежите. Чрез комикса като форма на съвременно изкуство да се насърчи творческия потенциал на децата и учениците в подкрепа на посланието „Учи и се забавлявай“.

Децата от детската градина „Пролет“ изработиха комиксови балони, в които вписаха измисления от тях диалог между различни герои и предмети. Те използваха разнообразни изобразителни материали и иновативни техники.

Учениците от ОУ „Иван Вазов“ създадоха свои оригинални комикси и се запознаха с историята на комикса и основните елементи на това изкуство.

Вижте галерия от интересните занимания и какво създадоха малките творци:

Проектът е на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе с подкрепата на Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата. Партньори при реализирането на проекта са ЦДГ „Пролет“ и ОУ „Иван Вазов“.