fb
ГалерияМултимедия

Улична арт инсталация в Индия ни разкрива красотата на езика [галерия]

1 мин.

Всеки читател може да оцени магията на думите, но тя далеч надхвърля страниците на книгите. Най-новата инсталация на индийския артист с псевдонима DAKU например е базирана изцяло на текст, научаваме от Colossal. Тя се намира в Панджим, Гоа и е разположена по протежение на една от градските улици. Структурата ѝ наподобява рибарска мрежа, от която над главите на пешеходците са „провесени“ букви. Изобилието от слънчева светлина в района изиграва своята ключова роля – лъчите извират през бримките на мрежата и образуват сенки по паважа под формата на размисли за хода на времето. Някои от фразите гласят:

Времето върши чудеса. Времето се движи. Времето прелита покрай нас, но оставя сянката си след себе си. Времето избледнява. Времето е илюзия.

Временната инсталация е кръстена Theory of Time („Теория на времето“) и е подкрепена от обществената организация с нестопанска цел St+art India като част от фестивала Start Goa. Това обаче не е първият път, в който DAKU вгражда магията на думите в градските си творения. Можете да разгледате още от тях в профила му в Instagram и, разбира се, да се насладите на нашата галерия.

Снимки на публикацията: DAKU