fb
@-книгиЕ-книги

Успешната инди – авторка Рейчъл Абът с четвърти роман

2 мин.
indie-writer-rachel-abbott

рейчъл абътАвторката Рейчъл Абът (литературен псевдоним на Шийла Роджърс), която през 2011 г. направи фурор със самостоятелно публикувания роман “Only The Innocent”, ще зарадва почитателите си с четвърта книга – “Stranger Child” на 24-ти февруари, съобщава Daily Mail.

Новият психологически трилър на Рейчъл Абът ще бъде разпространяван в е-формат и вече е достъпен за предварителни поръчки в Amazon.

Главен герой в романа отново ще бъде инспектор Том Дъглас, а историята ще е фокусирана върху човешките взаимоотношения и престъпността.

Изключителният успех на 62-годишната авторка продължава. Когато през 2011 г. дебютният й ръкопис е отхвърлен от литературен агент, тя решава да пусне книгата си на пазара чрез платформата за самопубликуване на Amazon на символичната цена от 1,99 паунда.

Криминалният трилър е изключително добре приет от публиката и заедно с двете му продължения reychal abat kniga– “The Black Road” и “Sleep Tight” продава милиони копия.

Трите електронни книги стават бестселъри на Kindle и продължават да бъдат в списъка на 100-те най-продавани заглавия.

“В продължение на много години имах желание да напиша книга. Не съм се тревожила как и дали ще бъде публикувана. Аз просто исках да я напиша. Но след като приключих, възникна въпросът какво да правя с нея? Не бях настроена да преследвам агенти и да изтърпявам всичко, което съпътства традиционното издаване. Затова решех, че най-лесният начин да го направя, седейки пред компютъра, е да публикувам книгата си в Kindle.”, споделя своя опит Абът.

Безплатните платформи за самостоятелно публикуване на Amazon, Apple, Smashwords и много други правят революция в книгоиздаването през последните години. Те предлагат алтернатива за разочаровани, отхвърлени автори или такива, които искат да са част от бизнеса, но без помощта на посредник.

Припомняме ви, че “Петдесет нюанса сиво” на Е. Л. Джеймс започна като самостоятелно публикувана е-книга, която впоследствие беше традиционно издадена от Random House и счупи всички рекорди по продажби.

“Клеймото, което преследваше самопубликуващите се автори, започва бързо да избледнява”, споделя създателят на платформата Smashwords Марк Кокър.

[ + ]