fb
БлогБлогове

Вълшебна седмица с магията на детските книги в “Аз чета”

2 мин.

Любовта към литературата започва в детството – още с първите истории, разпалили любопитството ни към света, приказките на баба и всички книги, които са ни прочели нашите родители. За да дойде постепенно и голямото откритие, че именно в книгите се крие магията на най-истинското пътешествие през времето и пространството, което с годините ни прави не просто по-добри читатели, а и по-добри хора.

На 2 април за поредна година светът ще отбележи Международния ден на детската книга, а “Аз чета” традиционно ще посвети цялата седмица на несъмнено най-важните книги, от които започва всичко – детските.

От 30 март до 5 април ще разровим “прашните сандъци”, за да се върнем към непринуденото очарование на детските книги с тематични публикации и още повече страхотни ревюта. Само през тази седмица следобедните ревюта на детски книги ще станат сутрешни, за да можете да започвате деня си с детска усмивка и развихрено въображение. Но това не е всичко… Ще предизвикаме важния разговор за нуждата и възможностите четенето да бъде атрактивно, обичано и интересно занимание за децата на ХХI век. Ще разкажем за вдъхновяващи идеи и как по света се насърчава детското четене. Ще се гмурнем и по-надълбоко в историите около големите автори – от България и света, посветили живота си на децата и детските книги. Няма да пропуснем да Ви провокираме още с игри и страхотни книжни награди.

Всички публикации от седмицата може да следите с таг-а – „Седмица на детските книги

Надяваме се да ви хареса, а ако се запалите отново към детските книги (не е изключено), не забравяйте, че в сайта “Детски книгицелогодишно може да взимате зареждаща и разнообразна доза детска литература за малки и големи.