fb
БългарияНовини

Варненски книжарници търсят любимия ти цитат

1 мин.

Варненските книжарници „Театъра“ и „Параграф 22“ и  „Градското списание“ започват подготовката за 23 април, Световния ден на книгата и авторското право, цял месец по-рано. За четвърта поредна година те  ще обединят усилията си за отбелязването на този ден във Варна. Целта на кампанията им е  „тези, които обичат да четат, да не спират да го правят, а тези, които не обичат толкова много да четат, да почетат поне малко„.

В този и вид кампанията ще се случи за втора поредна година. След като през 2013 мотото й беше   „Цитирай любимия си български автор“ ,  тази година  организаторите търсят любимите на читателите цитати от хумора и сатирата. Включете се и вие „с цитат от любим автор, който умее да открива смешното дори и там, където то привидно не присъства“.

От 1 до 23 април читатели от цяла България, могат да изпратят любимите си цитати на български език или в оригинал (но придружени с превод на български) на email: office@urban-mag.com . На 23 април гостите и жителите на Варна са поканени да посетят култовата книжарница „Параграф 22“  на адрес бул. Княз Борис I 82 и да пуснат в специалната кутия, подготвените от тях цитати и да запишат имената си като участници в томболата за специалните награди. В кутията ще бъдат пуснати и всички получени по пощата цитати. След 23 април печелившите ще бъдат изтеглени от писателя Людмил Станев.