fb
БългарияНовини

Виолета Радкова става управител на Фондация „Елизабет Костова“

1 мин.

Водещата на литературния подкаст „Ченете му е майката“Виолета Радкова, беше избрана за управител на фондация „Елизабет Костова“. Преводачката ще заеме новата си длъжност от 1 април, съобщиха от българския борд на организацията.

Виолета Радкова има бакалавърска степен по британски и американски изследвания и магистърска степен по британска и американска литература от Софийския университет. Виолета е била артистичен директор на водеща творческа агенция повече от пет години, управлявайки малък и динамичен екип. Професионалният ѝ път я кара да работи за международна организация, рекламни агенции и различни творчески колективи, но основното ѝ занимание винаги е било свързано с писане и превод. Тя е редактор на няколко романа в превод от английски език.

По думите на Виолета, избирането ѝ за стипендиант в Семинарите по художествена литература в Созопол през 2016 г., е дало нова посока на нейните мечти. Виолета е организатор на Ден на най-грозните върхове в България.

„Няма как да сме по-развълнувани да приветстваме Виолета Радкова във фондация „Елизабет Костова“ и да видим какво ще донесе нейното ръководство!“, каза председателят Милена Делева.

Тук можете да чуете 9-ти епизод на подкаста „Четене му е майката“ с гост – Александър Кръстев – основател на „Аз чета“ дигитална агенция BookMark.