fb
БългарияНовини

Включете се в благотворителен книжен базар в помощ на 20-годишния Тони Костов

2 мин.

Благотворителен базар с книги в помощ на болния от левкемия Тони Костов организират от Младежи ГЕРБ – Кюстендил, съобщава радио „Дарик Кюстендил“. Събитието ще се проведе на 16 март от 11:00 ч. на площад „Велбъжд“ в Кюстендил и всеки, който пожелае, може да се включи, като дари или купи книга. Средствата от реализираните продажби ще се събират в запечатана за тази цел кутия и ще бъдат преведени по дарителската сметка на Тони Костов.

Тони е на 20 години и е от Кюстендил. В момента е студент втори курс в Софийски университет, специалност „Компютърни науки“. Завършил е ПМГ в родния си град. Той страда от остра лимфобластна левкемия. За лечението му са необходими приблизително 555 000 лв., включващи два курса химиотерапия, търсене на донор, трансплантация и болничен престой. Сумата е непосилна за семейството му, което се надява да събере средства чрез благотворителния книжен базар.

Желаещите могат да дарят неограничен брой книги всеки делничен ден в офиса на ПП ГЕРБ в Кюстендил (бул. „България“ 25). Ако искате да изпрати книги за инициативата по поща или куриер, трябва да отбележи на пратката името си и целта ѝ. Организаторите молят дарителите да поемат и разходите за доставката. Крайната дата за събиране на даренията е 13 март 2019 г. 

Адресът за изпращане е:

Даниел Пенев
ул. „Парчевич“ №1
2500 Кюстендил
България

Телефон за връзка с Даниел Пенев: 0894 062 820

Други начини, чрез които можете да помогнете, са по банков път и чрез Pay Pal.

Дарителска сметка: IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01, BIC SOMBBGSF, Общинска Банка, титуляр: Тони Тончев Костов.
PayPal: anatoli.kostov@gmail.com