fb
@-книгиЕ-книги

Включи се в Международния ден на е-книгата

1 мин.

den na e-knigataЗа втора поредна година на 18 септември отбелязваме Международния ден на електронната книга под надслов „Read an eBook“, който поставя акцент върху електронното четене и предимствата му в днешния дигитален свят.

Любителите на четенето могат да отбележат деня, като в петък заемат е-книга от местна библиотека или купят такава онлайн.

Друг начин да станете част от инициативата е да се включите в дискусиите за плюсовете на е-книгите и споделяте своите истории с хаштаг #eBookLove в социалните мрежи или на www.readanebookday.com.

У нас четенето на е-книги не е особено популярно, но едва ли дълго ще стоим встрани от световните тенденции. Е-книгите са все по-предпочитани през последните години в международен мащаб. До август 2015 г. от обществените библиотеки са заети 109 млн. дигитални и аудио книги, което е повишение с 23% в сравнение с 2014.

И ние от „Аз чета“ ще се включим в празника, като сме посветили деня на е-книгите, на е-четенето и как те правят живота ни по-лесен.

Всеки ден може да е Ден на е-книгата. Включи се сега!

Организатор и основен спонсор на Международния ден на е-книгата е OverDrive – един от най-големите световни доставчици на е-книги, аудиокниги и видео материали за различните библиотеки по света.