fb
БългарияНовини

Включи се в общественото обсъждане „Споделена визия за литература“

1 мин.

Проектът „Споделена визия“, насочен към проучване на независимата арт сцена в София, организира обсъждане, посветено на литературата. Събитието ще се проведе на 29 август в литературен клуб „Перото“. Началният час е 16:00.

По време на дискусията ще бъде представен анализ на състоянието и предложения за стратегически приоритети за развитие на свободната творческа сцена за литература. Ще бъдат обсъдени близки цели за развитието й – до 2019 г., и дългосрочни – до 2023 г.

В обсъждането ще участват: Ани Бурова, преподавател в СУ, Факултет „Славянски филологии“, редактор в „Литературен вестник“; Юлия Спиридонова, любим „тийн“ писател на България; Светозар Желев, директор на Националния център за книгата към НДК; Яна Генова, директор на Фондация „Следваща страница“, съосновател на Къща за литература и превод в София; Стефан Иванов, поет и драматург.

„Споделена визия“ е инициатива, насочена към независимата арт сцена в София в областите „Литература“, „Театър“, „Музика“, „Танц и визуални изкуства“. Проектът има за цел да проучи настоящото положение на свободната творческа сцена в столицата, да систематизира и обяви резултатите, и да създаде стратегия за подобряването и облагородяването на тази важна сфера от градския културен, социален и дори икономически живот.

Повече подробности на фейсбук страницата на събитието.

[ + ]