fb
Новини

Второто издание на писателския курс „Историята пишат победителите” започва с безплатна лекция

1 мин.

С уводна лекция със свободен вход започва в събота второто издание на писателския курс на Ейдриън Уейн „Историята пишат победителите”. Събитието е с начален час 17:00 в Школата за изкуства към Книжен център „Славейков”.

Водещият лекциите автор Уейн, с истинско име Алекс Султанов, има дългогодишен опит в писането и издаването на книги и книги-игри. Пише самостоятелно („Маймуни срещу динозаври”, „Майстори на меча” и др.), както и в тандем с Робърт Блонд („Коприна в нощта“, „Асасините на Персия: Спящият убиец“ и др).

След първото успешно издание през пролетта, курсът отново ще разгледа всички стъпки, през които преминава една история от създаването до реализирането й на пазара. Той включва теми като избор на форма, създаване на съдържание, изграждане на герои, развиване на история, видове жанр, техники за създаване на изненада и напрежение и др.

Курсът се провежда в Школата за изкуства в Книжен център „Славейков” в седем  лекции от по два часа. Занятията протичат в диалогичен формат, като всеки от курсистите работи по негов проект, така че още преди края на курса той да бъде развит.

За повече информация можете да посетите Facebook събитието на курса.