fb
БългарияНовини

XXII Национален фестивал на детската книга обявява два конкурса

2 мин.

Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен организира XXII Национален фестивал на детската книга между 11 и 13 май. Организаторите ще обяват богатата програма на форума на по-късен етап, а засега са ясни темите и условията в двата конкурса, в които се очаква да се включат много деца и тийнейджъри от цялата страна и от българските общности в чужбина.

Национален литературен конкурс

Темата тази година е “Неразказани истории на един ловец на приключения“ и в конкурса могат да участват деца и младежи на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7-10 години, 11- 14 години, 15-18 години. Всеки участник има право да представи до 2 непубликувани досега литературни творби (разказ, приказка, стихотворение) с обем до 5 стандартни компютърни страници. Творбите за конкурса се изпращат до 23 март до Регионална библиотека “Сава Доброплодни” (гр. Сливен, п.к. 8000, ул. “Никола Карев” 1) или на e-mail: reglibsliven@iradeum.com

Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXII Национален фестивал на детската книга.

Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои

В конкурса могат да участват деца и младежи на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7-10 години, 11-14 години, 15-16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 35 см.

Куклите се изпращат до 3 април до Регионална библиотека “Сава Доброплодни” (гр. Сливен, п.к. 8000, ул. “Никола Карев” 1).

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в рамките на програмата на фестивала. На специална церемония ще бъдат връчени наградите на отличените участници.

Куклите на участниците в конкурса не се връщат. С тях ще бъде уредена изложба, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои уреден в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен.

Снимка: Pexels