fb
От издателстватаСпециални

Яна Станкова представя „Дневниците на Ая“ в София

1 мин.

Advertorial

След успешната премиера на „Дневниците на Ая“ във Велико Търново и Русе дебютната авторка Яна Станкова ще се срещне с читателите и в София. Събитието ще се проведе на 12 юни (сряда) от 18:30 ч. в Книжен център „Гринуич“ (бул. „Витоша“ №37) с медийната подкрепа на „Аз чета“. Специално участие в премиерата ще вземе писателят Емил Андреев, а гостите ще могат да научат повече за романа и да си вземат персонален автограф от Яна Станкова.

„Дневниците на Ая“ е един разказ, който се развива около ръба на реалността. Предимно отсам. Един прекрасен, наглед съвсем обикновен четвъртък преобръща живота на една млада жена. В столичен квартал, който все още няма история, Ая намира отдавна изгубената си сестра… само за да изчезне отново. За да запълни пропастта между тях и да наваксат двайсет и петте години раздяла, тя ѝ оставя дневниците, които е водила от дете. Прочитайки написаното, сестра ѝ решава да разкаже нейната историята – понякога тъжна и трогателна, понякога смешна. Но истинска. Историята на Ая… Една интригуваща и мистична история, която ще ви накара да повярвате в чудеса! Вече никога и нищо няма да бъде същото…

Яна Станкова е родена през 1980 г. във Враца. Завършва славянска филология във Великотърновския университет. След дипломирането си се премества в София, където работи дванайсет години. Понастоящем живее със съпруга и децата си в едно търновско село.

[ + ]