fb
НовиниПо света

Ювал Ноа Харари пише поредица за гимназисти

1 мин.
Ювал Ноа Харари говори за предстоящата си книга по време на Панаира на детската книга в Болоня. Снимка: BCBF

Израелският историк, философ и популярен автор Ювал Ноа Харари е започнал работа върху поредица от четири тома за читатели на гимназиална възраст по любимата си тема – история на човечеството, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Издателство Penguin Random House обяви, че първият том от поредицата Unstoppable Us под заглавие How Humans Took Over the World („Как хората превзеха света“) ще излезе на световния пазар на 18 октомври. Книгите от поредицата ще бъдат илюстрирани от Рикард Саплана Руис.

Unstoppable Us е книгата, която исках да прочета като дете“, каза Харари в разпространено изявление.

„Тя разказва историята на хората от времето, когато сме все още маймуни в саваната до времето, когато станахме почти богове, летейки на самолети и космически кораби. Това е забавна книга – надявам се на младите читатели да не им се иска да я оставят, но и изключително сериозна, целта ѝ е да ви ангажира с въпросите, които поставя“, каза още той.

Харари е известен с книгите си „Sapiens. Кратка история на човечеството“ (изд. „Изток-Запад“), „Homo Deus. Кратка история на бъдещето“, (изд. „Изток-Запад“) и „21 урока за 21-ви век“ (изд. „Изток-Запад“).

Можете да поръчате всички книги на Харари от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta22q1 при завършване на поръчката си. Вижте всички кодове за отстъпка за читателите на “Аз чета”.