fb
БългарияНовини

Започна кандидатстването за националната награда „13 века България“

1 мин.

Националният дарителски фонд „13 века България“ обявява конкурс за подпомагане на професионалното развитие на младите български творци и учени. За целта Фондът учреди Национална награда „13 века България“ за подкрепа на млади таланти в съвременното изкуство и наука. Тя представлява парична премия в размер на 5 000 лв., осигурени от Фонда, и ще се дава за разходи за обучение.

Националната награда „13 века България“ ще се присъжда от жури на конкурсен принцип в два кръга. В първия кръг журито ще определи шестима номинирани кандидати, които ще бъдат обявени в периода 1 – 31 януари 2020 г. В подкрепа на всеки от тях Фондът ще организира дарителска кампания под надслов „Подкрепи таланта — дари“.

В конкурса могат да участват български граждани на възраст до 35 години със завършено висше образование в сферата на изкуството и науката и иновативни постижения в съответната област. Задължително условие е през 2019 г. кандидатите да са приети за следдипломна квалификация в акредитирани висши учебни заведения на територията на Европа, без България.

За конкурса се кандидатства до 31 декември 2019 онлайн тук, а носителят на наградата ще бъде избран и обявен между 20 и 30 юни 2020 г.

Снимка: Pexels