fb
От издателстватаСпециални

Започна седмият Национален литературен конкурс за учители-творци

2 мин.

За седма поредна година издателска къща „Анубис” и издателство „Булвест 2000” обявяват своя Национален литературен конкурс за учители-творци. В него със свои стихотворения, разкази и есета могат да участват действащи учители и директори от цялата страна.

През 2015 г. конкурсът се посвещава на 25-годишнината от създаването на издателска къща „Анубис” и издателство „Булвест 2000”. По този повод освен подбраните от журито и включени в общия сборник автори, от които ще бъдат избрани победители във всяка от трите категории, ще има и Голяма награда. Един участник, подбран единодушно от журито, ще има право да издаде самостоятелна книга с обем до 200 страници и в тираж до 500 бройки в рамките на 12 месеца след обявяването на наградата.

Тази година ще има и награда на публиката. Докато тече конкурсът, селектирани произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса: uchitelitvorci.wordpress.com и на фейсбук страниците на двете издателства. Произведението, събрало най-голям интерес в социалните мрежи, ще бъде отличено с тази специална награда.

Срокът за участие е 15 август, а резултатите ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2015 г. Награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители, когато ще бъде обявена и Голямата награда.

Официални партньори на конкурса са Синдикатът на българските учители, „Аз чета“, в. „Сега“, в. “Учителско дело”, в. “АзБуки”, „Литературен вестник”, teacher.bg.

Вижте и подробните правила за участие:

  • Крайният срок за изпращане на материалите е 15 август 2015 г. включително.
  • Получените произведения трябва да са в WORD формат и да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/детска градина, преподаван предмет, телефон и имейл за връзка.
  • Всеки участник има право да изпрати до три произведения – стихотворения, разкази или есета (до 5000 знака, с интервалите).
  • Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.
  • Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани.
  • Материалите се приемат само по електронен път на адрес: zakonkursa@anubis-bulvest.com.