fb
БългарияНовини

Започна приемът в Академия за млади писатели „Заешка дупка“

3 мин.

Стартира приемът в Академията за млади писатели „Заешка дупка“, която организаторите наричат „по-малкия близнак на Творческа академия „Заешка дупка“ за големи писатели“. Младежката академия отваря врати за всички кандидати на възраст от 9 до 16 години, които обичат да пишат и да четат, и са влюбени в измислянето на истории и плуването в необятните светове на въображението.

По творческия път ще ги наставляват утвърдените поети и автори Петър Чухов, Рене Карабаш, Мартин Колев и Диана Петрова.

Диана Петрова споделя:

За мен часовете по творческо писане са онези, които са ме определили като автор, а по-късно и като човек със самочувствие. Когато пишеш в група с другите, усещаш, че с малко упражнения можеш да се научиш да се редактираш, да се справиш с писателските блокажи, да се научиш как да се представяш като автор, да не се отказваш заради отхвърлените си ръкописи в издателства или заради негативна критика на читатели.

Приех поканата да участвам като ментор в „Заешката дупка“, въпреки че преподаването никога не ми е било цел или желание. Направих го, защото знам какво изпитват децата и колко много можеш да им помогнеш просто с това, че чуват нещо за писането именно от пишещ човек. На мен така ми помогнаха и просто ще предам нататък.

Академията ще започне на 22 март и ще приключи на 9 юни 2019 г. Писателските срещи ще се състоят всеки понеделник и/или четвъртък от 17:30 ч. до 19:30 ч. в Hour Space (София, ул. „Иван Вазов“ 38). Продължителността на всяка среща ще бъде два астрономически часа.

Освен заложените писателски занятия веднъж седмично курсистите на ТА „Заешка Дупка“ JUNIOR ще получат достъп и до богатата програма на Академията, а именно до прословутите неделни събития:

  • специални творчески уъркшопове
  • кинопрожекция на един много специален филм за деца и родители
  • писателска разходка
  • среща с известен писател за деца
  • литературно четене
  • мастилен двубой за млади писатели.

Групите ще бъдат с ограничен брой курсисти, затова организаторите препоръчват желаещите да не се бавят с подаването на кандидатурите си или кандидатурите на техните деца. Таксата за участие е 497 лв., като е възможно и изплащането на таксата на вноски според възможностите на кандидатите.

Документите за прием, които се изискват, са:

1. Основна информация за кандидата (име, години, училище, творчески опит/хоби ако има такива)
2. Кратко писмо, в което да има отговор на въпроса „Защо искате да станете част от „Заешката Дупка“?“
3. Име и телефонен номер на родител, с когото организаторите да се свържат.

Всички документи се изпращат на адрес: akademiq.chernova@gmail.com Приемът ще продължи до 10 март. За повече информация можете да се обадите на телефон 0883 402 747