fb
Не пропускайтеПанаирът

Започва Пролетният базар на книгата в НДК – вижте удобна схема на щандовете! [галерия]

1 мин.

На 28 май, вторник, в навечерието на Международния ден на детето, започва най-голямото книжно изложение в България за сезона – традиционният Пролетен базар на книгата, който се провежда с медийната подкрепа на „Аз чета“. До 2 юни на три нива в Националния дворец на културата ви очакват над 160 издателства, повече от 10 000 книги, специални нови предложения за всички възрасти, богата културна програма с над 50 събития – литературни четения, представяния на нови заглавия, срещи с автори, дискуси, както и второто издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи.

Официалното откриване на Пролетния базар на книгата и Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе на 28 май в 10:30 ч. в Мраморно фоайе на НДК с участието на Детска вокално-театрална формация „Таласъмче“. Част от церемонията е и откриването на изложбата „Любен Зидаров. Майсторът на детската илюстрация“.

В рамките на изложението гостите на Базара ще могат да се насладят на традиционната културна програма, която ще се проведе в Мраморно фоайе на НДК. Следете рубриката ни „Днес на Панаира“, в която всеки ден ще ви споделяме какви срещи с автори, дискусии и други разнообразни събития очакват вас и децата ви на книжния форум.

Работното време на Пролетния базар на книгата е от 10:00 до 20:00 ч., с изключение на 2 юни, неделя, когато изложението ще продължи до 18:00 ч. 

Вижте на схемата къде се намират щандовете на люимите ви издателства:

[ + ]