fb
Ревюта

Приключения в програмирането с Руби

1 мин.

„Здравей, Руби“ (изд. „Егмонт България“) на Линда Лукас е втората книга, която ви представяме в кампанията Дни на книгите за програмиране за деца. Линда Лукас е не само програмист и разказвач на истории, но и илюстратор. Тя е и основател на инициативата Rails Girls, която дава възможност на млади жени от цял свят да придобият умения за програмиране. Със „Здравей, Руби“ тя се обръща към децата, като целта на книгата й не е да ги научи на конкретен език за програмиране, а на логическо и аналитично мислене, което е в основата на програмирането.

„Здравей, Руби“ е подходяща е за по-малки деца (6+ г.) и имайте предвид, че идеята на авторката е тя да бъде четена съвместно от дете и родител. Както пише самата Линда в предговора обаче, не е необходимо да я четете цялата наведнъж и от край до край. Можете да се спрете на отделни глави и да се забавлявате с предложените игри и упражнения, които отговарят на моментните възможности на вашия малчуган, докато той/тя е готов да продължи да навлиза в света на програмирането.

Цялото ревю можете да намерите в сайта „Детски книги“. Ревюто е част от кампанията Дни на книгите за програмиране за деца 2017 от 17 до 21 май. Следете сайта за още ревюта и интересни материали и не пропускайте да насърчите детето си да се включи в конкурса за Scratch анимация.