fb
10, които...Специални

10 урока за живота от книгите за Хари Потър

2 мин.

Магическите пръчки горе, приятели! „Хари Потър и философският камък“ излезе преди 20 години! Двадесет! За този много специален случай част от екипа на BookRiot споделят най-добрите уроци, които са научили от Хари, Рон, Хърмаяни, Невил, Луна, Драко, Снейп и Дъмбълдор, а ние подбрахме 10 от тях за вас.

1. Най-добрият начин да се пребориш с депресията (дименторите) е да се фокусираш върху доброто и да помниш за какво и за кого се бориш. А вторият най-добър начин, даже и в магическия свят, е шоколадът.

2. Дж. К. Роулинг е отхвърлена от дванадесет издателства. Дванадесет. И въпреки това продължава да упорства и да вярва в историята, която иска да разкаже.

3. Умните момичета, които четат книги, знаят как да спасят героите. Хари и Рон нямаше да се справят, ако не беше Хърмаяни.

Хари Потър,
Илюстрация: Bloomsbury

4. Ти си важен. Болката ти има значение. Позволено ти е да чувстваш гняв, мъка и тъга за това как се случват нещата.

5. Думите са неизчерпаема форма на магия.

6. Хората не са едноизмерни същества. Понякога насилниците са самотни, а наставниците са егоистични. А и приятелите ти са проблематични.

7. Продължавай да се противопоставяш на злото, дори и когато ти се струва, че не е останала никаква надежда.

8. Такова нещо като безплатен обяд няма, даже и в магическия свят.

9. Думите имат значение. Разбирай това както искаш, защото означава поне хиляда неща и всяко едно от тях е истина. Думите. Наистина. Имат. Значение.rouling 2

10. Винаги имаме избор. Можем да изберем да се откажем. Можем да изберем да продължим напред. Можем да изберем да се предадем пред страха си. Можем да изберем да му се противопоставим. Най-трудните решения идват с най-тежките последици и с най-големите награди. Въпросът е, че имаме избор. Винаги.

О, и никога не следвайте паяците.