fb
Ревюта

„101 отбивки“ – 101 споделени пътешествия

2 мин.
101 otbivki Ivan Mihalev i Elena Tsankova

101 otbivki„101 отбивки“ (изд. „Сиела“) на Иван Михалев и Елина Цанкова е една вдъхновяваща книга с „идеи за пътешествия до малко познати места в България“, която въздейства изключително бързо. Всъщност едва ли друга книга е оказвала толкова светкавично влияние върху мен… Бяха ми необходими едва няколко разлиствания, за да си кажа: „Уау, това е жестоко!“ и да искам на минутата да се впусна в приключенията, които нейните автори ми препоръчват.

„Ние сме Иван и Елина, а „Отбивки“ е нашият блог за бягства от ежедневието и за пътуването като начин на живот. Това е нашият опит да разкажем за откритията, знаците и срещите по пътя. За пресичащите се посоки и за силата на случайността. И за отбивките от магистралата, които винаги водят до интересни места.“

„101 отбивки“ разказва историята на по-малко известните красоти на България, които може да пропуснем от незнание или от обикновена разсеяност, и ще зарадва щастливите си притежатели с прекрасни (страхотни, невероятни, много ми харесват!) фотографии и синтезирана информация – полезна за тези, които тръгнат на път, и интересна за любознателните.

Освен информацията и фотографиите на всяка „отбивка“, ще разберем как най-лесно да стигнем до мястото, какво интересно можем да открием в близост, някои любопитни факти и легенди и как нашите снимки да се получат по възможно най-добрия начин.

Елина и Иван ни представят сто и едно места, заради които си заслужава да се отбием от пътя и да намерим своето съкровище от емоции и бъдещи спомени.

„101 отбивки“ е впечатляващ и полезен пътеводител, събиран и подреждан в продължение на 4 години с ентусиазъм, любов и мисъл. Препоръчвам го на тези, които обичат да пътуват, и на тези, които не обичат да пътуват, защото съм сигурна, че никой няма да остане равнодушен към красотата му.

P.S. Лично мен духът, които се усеща от страниците, силно ме е завладял. Имам чувството, че никога няма да ми омръзне да разглеждам и да чета този пътеводител, но за по-сигурно планирам първото пътешествие… Ще се срещнем някъде по пътя. ;)