fb
Книги и киноСпециални

11 филмово-литературни премиери ни очакват на CineLibri 2016

1 мин.

кинолитературен фестивалНад 20 филма, сред които 10 национални премиери и една световна, ще предложи второто издание на кино-литературения фестивал „CineLibri“.

Тази година форумът ще се проведе между 5 и 16 октомври в София, Пловдив, Варна, Враца, Видин, Търговище, Ловеч и Сливен и отново ще заложи на симбиозата между двете най-популярни изкуства в света – литературата и киното.

„CineLibri“ предлага достъп до шедьоври на класическата, модерната и съвременната литература и техните екранизации. Директорът и главен селекционер на фестивала Жаклин Вагенщайн обещава първокласна селекция от модерни класики и нови филми, които пристигат у нас след триумф на най-големите кинофестивали.

Организаторите обявиха, че сред специалните гости тази година ще бъдат носител на „Оскар” за кинорежисура, „скандален” французин и нашумял в цял свят холандски писател, чиито произведения неизменно печелят вниманието и на критиката, и на широката публика.

Откриването ще се състои на 5 октомври в Зала 1 на НДК, а подробности около церемонията и за специалните гости ще бъдат разкрити скоро.

Нека си припомним как изглеждаше трейлърът на първото издание на фестивала през миналата година.