fb
Новини

„13 причини защо“ ще има и четвърти, последен сезон

1 мин.

Сериалът “13 причини защо“, създаден по едноименния роман на Джей Ашър, ще има четвърти, последен сезон, съобщи британската телевизия BBC.

От стрийминг платформата Netflix ще започнат излъчването на третия сезон на сериала на 23 август, а говорител на компанията обяви, че в четвъртия сезон ще видим как „основната част от героите завършват гимназия“ и това ще е „естественият завършек на сериала“.

Премиерата на първия сезон от сериала беше през 2017 година. Той беше изцяло построен върху книгата на Джей Ашър „13 причини защо“ и ни сблъска със света на тийнейджърката Хана Бейкър и нейните причини да отнеме живота си.  В книгата само се споменава, че тя е „погълнала шепа хапчета”, но създателите на сериала избраха да покажат как Хана срязва китките си с бръснач. Близо 2 години, след излъчването на тази сцена, тя вече е премахната от първия сезон „по съвет на медицински експерти“.

Вторият сезон се фокусира върху други ученици от училището на Хана, а в трейлъра на третия сезон се повдига въпросът „Кой уби Брайс Уолкър?“ – ученик, който беше обвинен в изнасилване в края на втория сезон.

Вижте още: 

19 неща, които отличават сериала по „13 причини защо“ от романа на Джей Ашър

Топ 5 на най-добрите сериали по книги, които Netflix излъчи през 2017 г.

17 сериала, за които (може би) не знаете, че са вдъхновени от книги

Източник на изображенията: Netflix