fb
НовиниПо света

15% повече чуждестранни професионалисти посетиха панаира в Болоня през 2017 г.

1 мин.

С близо 27 000 посетители и ръст от 15% на чуждестранните професионалисти до 12 000 в своите четири дни Панаирът на детската книга в Болоня успя да затвърди своите позиции като най-голямото изложение за детско съдържание в света. Това сочат официалните данни на организаторите BolognaFiera, разпространени дни след края на панаира.

Следващото, 55-о издание на Панаира ще се проведе между 26 и 29 март 2018 г., а почетен гост ще бъде Китай.

От BolognaFiera съобщиха още, че започват организацията на международно събитие за продажба на права за книги в Ню Йорк през 2018 г. в партньорство със специализираното издание Publishers Weekly и онлайн платформата за търговия с права PubMatch. От 30 май до 1 юни следващата година изложението ще даде възможност на американските агенти да се срещнат със свои колеги, издатели и библиотекари от целия свят.

“С дебюта на новото събитие BolognaFiere разширява своите възможности за създаване на нови връзки и бизнес отношения между издателите по целия свят. Панаирът ще включва книги и за деца, и за възрастни, като ще се фокусира върху комиксите и манга изданията“, казва Марко Момоли, търговски директор на BolognaFiera.