fb
БългарияНовини

Български актьори се изправят срещу „Берое“ в благотворителен мач

2 мин.

Необикновено футболно зрелище ще се разрази на 9 септември 2018 г. на стадион „Берое“ в Стара Загора, когато професионалният отбор на „Берое“ ще се изправи в благотворителен мач срещу дрийм тийм от театрални и киноактьори. Целта на срещата, която се проведе с медийното партньорство на „Аз чета“, е да помогне за осъществяването на второто издание на Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“ през април 2019 г.

Актьорският състав вече тренира усилено за мача на годината. Под герба на МСТФ „Данаил Чирпански“ на терена ще излязат Станимир Гъмов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Велислав Павлов, Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Мартин Гяуров, Никола Стоянов, Любен Кънев, Николай Мутафчиев, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Ники Илиев, Юлиян Петров, Валери Йорданов, Атанас Атанасов и Лео Бианки.

Всички те ще премерят сили и ентусиазъм с професионалистите от Стара Загора в епичен приятелски сблъсък, подхранен от много спортен хъс и желанието за подкрепа на фестивала. На терена ще излезе и младата надежда на българската музика Рафи, който ще се погрижи за духа на публиката в полувремето.

Международният студентски театрален фестивал е посветен на Данаил Чирпански, вдъхновяващ човек и студент в НАТФИЗ, който загуби живота си след автомобилна катастрофа през април 2016 г. Идеята за благотворителния мач се ражда от живота и историята на самия Данаил, който е бил част от Юношеския отбор на „Берое“, докато не намира по-голямата си страст – театъра.

Заради голямата си любов и възхищение към Данаил, към неговото желание за работа и развитие в театъра, както и заради успеха на първото издание на МСТФ, организаторите искат да превърнат този фестивал в традиция за Стара Загора и страната.

Всички средства от продадените билети ще бъдат използвани за реализирането на второто издание на МСТФ през април 2019. Билети могат да бъдат закупени онлайн, както и от всички каси на Eventim в страната.

Партньори на събитието са Община Стара Загора, Обединена българска банка, Decathlon и FLAIR. Генерален медиен партньор е NOVA телевизия. Медийни партньори са DarikRadio, Gong.bg, LoveTheater.bg, ТВ Стара Загора, stz24.com.