fb
Книги и киноСпециални

Режисьорът на „21 грама“ Алехандро Иняриту филмира „Книга за джунглата“

2 мин.

“Книга за джунглата” на Ръдиард Киплинг ще бъде филмирана за втори път в игрална версия, продуцирана от Warner Bross. Мексиканският кинорежисьор Алехандро Гонсалес Иняриту, известен с филмите си “Вавилон” и “21 грама”, ще ръководи проекта по адаптацията на “Книга за джунглата”, съобщава Guardian.

Класическите приключенски разкази на британския нобелов лауреат Киплинг ще бъдат първият предполагаем блокбъстър на Иняриту, въпреки потенциала на лентите му на английски език, по-специално успешния “21 грама” с Бенисио дел Торо и предстоящия Birdman, комедия с участието на Ема Стоун и Майкъл Кийтън .

изтеглен файл

Историите за Маугли, Рики-Тики-Тави и Малкият Томаи излизат като анимационен филм на Дисни за първи път през 1967г, а през 2003г. излиза и продължението “Книга за джунглата 2”. Анимационният филм по книгата е един от най-популярните и гледани филми сред децата.

Игралната версия на “Книга за джунглата” предстои да бъде написана от Стив Клоувс, работил също и по филма за Хари Потър. Екипът на филма от Warner Bros е изправен пред сериозната конкуренция в лицето на компанията Дисни, която има подобен проект. Джон Фавро (“Железният човек”) ще бъде режисьор на втората версия. Дисни от своя страна вече имат зад гърба, не само анимационните филми, но и първата игрална версия по книгата от 1994 г.

С нарастващата тенденция все повече приказки да бъдат адаптирани в игрален филм, както и опита им с подобни проекти, сме сигурни, че Дисни версията ще бъде основателна конкуренция на Warner Bros. Филмът на Дисни излиза през октомври 2015 г.

Наскоро излезналите филми „Снежанка и ловецът“ и „Огледалце огледалце“ са пример за това как не винаги два филма на подобна тематика отнемат от качествата на втория излезнал филм, припомнят от Guardian. Филмът на 20th Centyury Fox „Огледалце огледалце“, който излезе през март 2012, достига до 166 млн. долара в световен мащаб, а пуснатият три месеца по-късно на екран „Снежанка и ловецът“ на Universal печели 396 милиона.