fb
НовиниПо света

Amazon пусна класации на най-четените книги в Германия и Великобритания

1 мин.

Amazon започва всяка седмица да публикува класации на 20-те най-продавани и най-четени книги във Великобритания и Германия, съобщи Publishing Perspectives.

Първите класации обхващат седмицата от 15 до 21 юли и вече са достъпни на английската и германската версия на сайта. Интересно е да се отбележи, че и в двете страни от художествената литература най-четени са книгите са Хари Потър. Ако говорим за нехудожествени книги, във Великобритания най-четена е биографията на Мишел Обама, а в Германия – книга за самопомощ на двама японски автори.

От централата на Amazon в Люксембург обясниха в съобщение до медиите, че класацията „20-те най-продавани“ обхваща всички продадени книги (включително предварително продадените), както и тези, които са „взети назаем“ от абонати на услугите на Amazon, както и от хора, ползващи Kindle Unlimited и Prime Reading.

Класацията „20-те най-четени книги“ обхваща всички книги, които през седмицата са били четени от хората, които имат Kindle и всички аудиокниги, които са били слушани в Audible.

Освен класациите, Amazon започва да предоставя и друга интересна информация като колко бързо читателите са успели да прочетат дадена книга и какви цитати са си подчертавали.

Източник на изображението: Pexels

[ + ]