fb
БългарияНовини

Амос Оз в България

1 мин.
БългарияНовини

Амос Оз в България

1 мин.

Amos Oz v BulgariaСветовноизвестният писателят Амос Оз ще гостува в България по повод премиерата на най-новия си роман „Животът и смъртта в рими”. Събитието ще се състои на 5 декември от 14:00 ч. в зала 6 на НДК в рамките на XXVIII Международен софийски панаир на книгата.

Създадената през 2007 г. книга „Животът и смъртта в рими” се приема за една от най-успешните и коментирани творби на писателя, наричан от критиката „еврейският Толстой“. В текста постоянният кандидат за „Нобел” автор изповедно представя субективния свят на пишещите хора. Оз проследява осем часа от живота на нашумял литератор, който търси своето място между литературата и действителността, между живота и смъртта. Твърде личният и интимен отглас кара литературната критика да се замисли до каква степен „Животът и смъртта в рими” е автобиографично произведение.

Освен премиерната творба Амос Оз ще коментира и вече издадени у нас свои книги – „История за любов и мрак”, „Познание за жена”, „Черната кутия” и „Как да излекуваме фанатик”.