fb
НовиниПо света

Анди Хоровиц пише нова книга и за Джеймс Бонд

2 мин.

След две съвременни интерпретации на книги за Шерлок Холмс, британският писател Антъни Хоровиц ще пише нова книга и за Джеймс Бонд. Наследниците на сър Ян Флеминг ще дадат „ексклузивен достъп“ на Хоровиц до чернови с приключения на Бонд, като се очаква романът да бъде на пазара на 8 септември 2015 г.

Книгата, която в момента е с работно заглавие „Project One“, е ситуирана през 50-те години на ХХ век. Хоровиц ще ползва материали на Флеминг, като на този етап е избрал текста „Убиец на колела“, както е озаглавена и една от главите. Засега се знае, че романът изпраща Агент 007 на мисия в света на моторните спортове.

„Не е тайна, че невероятният герой на Ян Флеминг има дълбоко влияние върху моя живот, затова, когато наследниците му ми предложиха да напиша нов роман за Джеймс Бонд, как бих могъл да откажа? Предизвикателството е голямо – в много отношения по-трудно и от Шерлок Холмс – но оригиналните, непубликувани материали от Флеминг са наистина голямо вдъхновение. Това е книга, която трябва да напиша“, категоричен е Антъни Хоровиц.


Новата книга за Джеймс Бонд ще бъде четвърта в поредицата романи за британския шпионин, писани от съвременни автори. Последният от тях – „Соло“ на Уилям Бойд (Милениум), излезе пред 2013 г., а преди това бяха публикувани „Картбланш“ на Джефри Дивър (ЕРА) и „Дяволът не обича да чака“ на Себастиан Фолкс (Обсидиан).

[ + ]