fb
Ревюта

„Аниморфия“ – като сън за оцветяване

1 мин.

Animorphia_CoverЗнаете онези моменти, в които се прибирате изморени от работа, не ви се прави нищо, не ви се гледат сериали нито поредните вирусни видеа онлайн (защото може би дори нямате телевизор), дори не ви се чете. Е, аз си имам сладък грях за подобни вечери – книгите за оцветяване за възрастни, разбира се.

Падам си по по-креативно насочените, защото някак те предизвикват да бъдеш нестандартен в ползването на цветовете и изобщо в стила. Затова и изписаното на корицата „творческо предизвикателство за оцветяване, рисуване и търсене“ беше нещото, което ме привлече в книгата „Аниморфия“ на Кърби Розанес (изд. „Миранда“). А после се оказа, че това е истински сън за оцветяване!

Точно както в сънищата един образ и ситуация се преливат в други, така и в „Аниморфия“ животното, на което започвате да вдъхвате живот, изведнъж се оказва съставено от десетки причудливи фигурки и създания. Духчета, извънземни, тролчета – трудно ми е да ги определя, но безспорно са предизвикателство.

Аз лично не обичам да показвам рисунките си, но понеже Кърби Розанес е издаден вече по целия свят, вижте в това видео какво да очаквате от книгата.

Не пропускайте и ревютата ни за рисувателните книги за възрастни на Джохана Басфорд„Тайната градина“ и „Омагьосаната гора“.

[ + ]