fb
От издателстватаСпециални

Авторът на „Кръгът” Дейв Егърс пристига за среща с българските си читатели

1 мин.

Американският писател Дейв Егърс пристига у нас, за да се срещне с българските си читатели, съобщават от „Жанет 45”. Авторът на книгите „Кръгът” и „Холограма за краля” ще бъде представен от Георги Господинов и издателя Манол Пейков. Събитието ще се състои в Софийска градска художествена галерия на 5 юли от 18:30 ч.

Роденият през 1970 г. в Бостън, Масачузетс, Егърс е един от най-влиятелните съвременни американски писатели. Творчеството му включва романи сценарии, пиеси, сборници и документалистика. Основател е на независимото издателство „МакСуийнис“, както и съосновател на националната мрежа от образователни литературни центрове за креативност и творческо писане „826 Валенсия“ и на неправителствената организация “ScholarMatch” за подпомагане на американски студенти с ресурси за достъп до обучение.

Дейв Егърс е носител на Литературната награда за мир “Dayton” и наградата на “Amnesty International Chair” (2015), давана  за заслуги в борбата за човешки права. Последният му роман – технологичната антиутопия „Кръгът”, наскоро получи своята екранизация с участието на Ема Уотсън и носителя на Оскар Том Ханкс.