fb
НовиниПо света

Авторките на „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ дариха 100 000 долара на Фонд „Малала“

1 мин.

Елена Фавили и Франческа Кавало направиха щедро дарение, равняващо се на 100 000 долара от приходите на детската им илюстрована книга „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“, за Фонд „Малала“.

Двете авторки, които отпускат сумата през компанията си за медийно съдържание в Тимбукту, споделят:

Малала, която е глобален символ на еманципирането на момичетата, е вдъхновение за милиони млади жени по света. Тя е една от стоте личности, които включихме в първия том на „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“, и сподели с нас, че много читателки отиват при нея с книгата, за да им даде автограф на страницата с нейната снимка. Чрез фонда си „Малала“ тя се бори да осигури достъп до образование на всички момичета, особено в страни, в които то традиционно е ограничено. Ние я подкрепяме в мисията и визията й за по-светло и равнопоставено бъдеще.

Фавили и Кавало създават „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ през 2016 г., като я финансират чрез кампания в Kickstarter. Книгата съдържа историите на 100 вдъхновяващи жени – от Елизабет I до Серина Уилямс, и е илюстрирана от повече от 60 различни художници от цял свят.

През 2017 г. разбрахме, че авторките са открили нова кампания в Kickstarter, за да финансират издаването на втора част на сборника. Кампанията събра необходимата сума от 100 000 долара само за три часа.

[ + ]